GdeB

Hallo, mijn naam is Gerrit de Boorder en een van mijn hobbies is fotografie. Dit is ontstaan tijdens mijn militaire dienst in de Kromhout kazerne in Tilburg. Gedurende de opleiding waren wij de hele week binnen en de WZZ organiseerde bezigheden voor de dienstplichtigen. Fotografie was er daar een van en met een eigen doka was het heerlijk bezig zijn tijdens de avonden. Mijn eerste camera heb ik dan ook in militaire dienst aangeschaft. Sindsdien heeft fotografie mij altijd geboeid. Later tijdens mijn werk in de Grafische Wereld was een doka en een camera een onderdeel van de dagelijkse bezigheden. Van film naar dia en naar digitaal. Werken met Photoshop en kleurbeheer is een heerlijke bezigheid. Er zijn bijna geen foto’s waar niet iets aangedaan is. Bekijk mijn foto’s op je gemak. En laat mij weten wat je ervan vindt. Dit is slechts een klein gedeelte meer kun je terug vinden op mijn Flickr pagina

Actief deelnemen op Flickr in groepen is een leuke bezigheid…Het kijken naar de foto’s van anderen is zeer leerzaam evenals het deelnemen aan fotowedstrijden is leuk om te doen. Nog leuker is het om in de prijzen te vallen. Ik heb laatst als onderdeel van een studie vergoeding deel mogen nemen aan een digitale Masterclass met John Herstein. Het anders naar dingen kijken maakt het nog leuker.

Door de komst van de digitale camera is het allemaal nog eenvoudiger geworden…maar met een dure camera over je schouder ben je nog geen goede fotograaf…Je moet het wel zien.